• facebook
  • twitter
  • rss
Μετά τις άδειες

Μετά τις άδειες

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας που κοινοποιήθηκε 26/10/215 στους δήμους-αρμόδιους φορείς με Α.Π. 477 αναγνωρίζονται οι άδειες που ισχύουν στο εργατικό δίκαιο και για τους εργαζόμενους μέσω “κοινωφελών προγραμμάτων”, που ως τώρα αποκλείονταν ως “ωφελούμενοι”.

Πιο συγκεκριμένα:

α)αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην άδεια κυοφορίας/λοχείας για τις έγκυες (π.δ. 176/97)

β)αναγνωρίζεται το δικαίωμα στις διευκολύνσεις εργαζομένων με οικογενειακές υποχρεώσεις (άρθρο 7 παρ. Β ν. 3144/2003), οι οποίοι έχουν δικαίωμα μετά τον τοκετό να δουλεύουν λιγότερο κατά 1 ώρα (ή 2 ώρες αν συμφωνήσει ο εργοδότης). Το δικαίωμα αυτό το έχουν και οι πατεράδες που δεν κάνει χρήση του η εργαζόμενη μητέρα, καθώς και οι άγαμοι/θετοί γονείς

γ)αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε κανονική άδεια μετ' αποδοχών (άρθρο 6 του ν. 3144/2003) 1,66 ημερών το μήνα ή 8,33 ημέρες σε ένα 5μηνο

δ)αναγνωρίζεται το δικαίωμα στις αναρρωτικές άδειες σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο, άρα χωρίς ανάγκη αναπλήρωσης των ωρών απουσίας λόγω ασθένειας

ε)αναγνωρίζονται τα δικαιώματα σε κοινωνικοασφαλιστικές παροχές για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων

Για να εφαρμοστεί επιτέλους το εργατικό δίκαιο όσον αφορά τις άδειες και τα εργατικά ατυχήματα χρειάστηκε πρώτα πολλοί “ωφελούμενοι” του 2015 να τραυματιστούν εργαζόμενοι παρανόμως σε απορριμματοφόρα, με έναν από αυτούς, εργαζόμενο στον Δήμο Μεγάρων να βρίσκεται σε κώμα από τις 8/10/15. Χρειάστηκαν επίσης κινητοποιήσεις επιτροπών πενταμήνων και ταξικών σωματείων στους δήμους, όπως συνέβη στον Βύρωνα και στην Νέα Ιωνία, που ανάγκασαν τους δήμους να δώσουν δυο μέρες άδειας τον μήνα. Είχε προηγηθεί πριν από ενάμιση χρόνο η κινητοποίηση στον Δήμο Καισαριανής, που είχε εξασφαλίσει πρώτη για τους “κοινωφελείς” της περιόδου 2013-14 το δικαίωμα αυτό. Είχαν προηγηθεί τα τελευταία τρία χρόνια κινητοποιήσεις “ωφελούμενων”, συνελεύσεων εργαζομένων-ανέργων και συνελεύσεων γειτονιάς, που πάλεψαν στον δρόμο, στα κεντρικά του ΟΑΕΔ, στα δημαρχεία και σε επιθεωρήσεις εργασίας τα συγκεκριμένα αιτήματα, μην αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή την έννοια του “ωφελούμενου”.

Πρόκειται σίγουρα για μια μικρή αλλά σημαντική νίκη στον αγώνα που δίνουμε για πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για την κατάργηση στην πράξη της έννοιας του “ωφελούμενου”, των κοινωφελών προγραμμάτων και των voucher. Δεν ξεχνάμε ότι όλα τα δικαιώματα μας (όπως και η διασφάλιση της μηνιαίας πληρωμής μισθού που προηγήθηκε) είναι αποτελέσματα συλλογικού αγώνα και μόνο μέσω της συλλογικής μας επαγρύπνησης θα διασφαλιστούν στην πράξη. Γι' αυτό ζητάμε από κάθε δήμαρχο να φροντίσει να πάρουμε δυο ημέρες πληρωμένης άδειας κάθε μήνα (και αναδρομικά). Δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση να αναπληρώσουμε τις μέρες ασθενείας μας. Εξαντλούμε όλα τα δικαιώματα μας ως γονείς. Ζητάμε την προβλεπόμενη αποζημίωση από το ΙΚΑ για περιπτώσεις εργατικού ατυχήματος. Αν κάποιος δημοτικός άρχοντας κάνει πως δεν καταλαβαίνει, δημοσιοποιούμε τις αυθαιρεσίες του και προσφεύγουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας με τον “αέρα” που μας δίνει η συγκεκριμένη εγκύκλιος που μας χαρακτηρίζει ως μισθωτούς και όχι πια ωφελούμενους.

Δεν σταματάμε όμως εδώ, ζητάμε πολλά παραπάνω. Πρέπει καταρχήν η εγκύκλιος αυτή να πάρει τη μορφή νόμου, αφού έρχεται σε καταφανή σύγκρουση με την υπάρχουσα νομοθεσία περί “κοινωφελών”. Επίσης, να υπάρξει σχετική πρόβλεψη για τους “ωφελούμενους” που δεν δουλεύουν σε δήμους, αλλά θα κληθούν να δουλέψουν το επόμενο διάστημα σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα (υπουργεία, περιφέρειες, νοσοκομεία κτλ.). Πρέπει να σταματήσει τώρα η παράνομη εργασία 5μηνων με ειδικότητα “γενικών καθηκόντων” στη βαριά και ανθυγιεινή εργασία των απορριμματοφόρων. Πρέπει το δικαίωμα σε μηνιαίο μισθό και άδειες να εφαρμοστεί στο σύνολο των εργαζομένων στα πάμπολλα προγράμματα του ΟΑΕΔ (που, υπό “αριστερή” κυβέρνηση, ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια μετά την βροχή). Πρέπει πρώτα απ' όλα οι εργαζόμενοι/ες στα επόμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τα voucher που τρέχουν στον ιδιωτικό τομέα να σταματήσουν να αποκαλούνται και να αμείβονται ως “ωφελούμενοι” και να δικαιούνται τα ίδια διακαιώματα που διασφαλίζει η συγκεκριμένη εγκύκλιος.

Πρέπει φυσικά τα αιτήματα μας να θίξουν τους μισθούς πείνας των 490 και 430 ευρώ (για κάτω των 25). Στην περίπτωση των δήμων να ζητήσουμε να αμειβόμαστε βάση των συλλογικών συμβάσεων που έχει υπογράψει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με κατώτερο μισθό 750 ευρώ. Να αναγνωριστούν όλα τα επιδόματα (τέκνων, γάμου, πτυχίου, τριετίας κ.α.), τα οποία προσπαθούν να καταργήσουν και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί, μόνιμοι – ορισμένου χρόνου – “κοινωφελείς” – “voucherάδες” – άνεργοι/ες ενάντια στην ελαστικοποίηση και υποτίμηση της εργασίας μας, απαιτώντας ταυτόχρονα:

 

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

ΝΟ Ωφελούμενοι-ες

Leave a reply